הירשמו ל-ורדימייל וקבלו עדכונים על חדשות ואירועים בסביבה:

שם
אימייל

מכון התפתחות ידידותי למשתמש

     
יוכי באואר דוברת הכללית     29.07.12






המכון להתפתחות הילד שפתחה כללית בקניון נהריה עוצב באופן יחודי ומותאם לילדים המטופלים בו תודות לתכנון שנעשה על ידי אחראית הריפוי בעיסוק במכון, שהינה גם מעצבת פנים והנגשה באופן מותאם ויחודי.

 

אסתר קציר, אחראית ריפוי בעיסוק במכון להתפתחות הילד של כללית בנהריה, הינה גם מעצבת פנים ומורשית הנגשה. עם המעבר של המכון למשכן חדש ומפואר בקניון נהריה, לקחה אסתר חלק חשוב בתכנון ועיצוב המקום כדי שיהיה מותאים לצרכי הילדים וישמש עבורם סביבה טיפולית ידידותית.

במכון ניתן שירות לילדים עם קושי תפקודי בתחומים שונים. אסתר מסבירה כי עומס ויזואלי ושמיעתי מוציא רבים מהם מאיזון וגורם לאי שקט ולקושי להתארגן. על כן, בעיצוב המקום שתוכנן על ידה, כחלק מפרוייקט סיום לימודיה באוניברסיטת תל אביב, הושקעה מחשבה על יצירת מקום מרגיע, המאפשר כניסה הדרגתית ממקום סואן ומוצף גירויים, כמו קניון בו שוכן המרכז.

לחלל ההמתנה גם מטרה טיפולית ולכן צוייד בריהוט מתאים לילדים ובמרכז החלל הוצבו משחקי בנייה ואפשרות לתלות תוצרים. באופן מכוון אין בו טלויזיה, כך שלילדים יש אפשרות רק למשחק פעיל. הצוות במכון מנצל את ההזדמנות לצפות בילד, עוד בחלל ההמתנה, כדי לראות את התנהלותו הטבעית והאינטראקציה שלו עם ילדים אחרים.

חלק מהותי מהטיפולים הינם בישיבה על הרצפה, על כן, חדרי הטיפול מחופים פרקט, כדי ליצור חמימות, נוחות ושמירה על נקיון ללא מאמץ.

הארונות מחופים בגוון שמנתי כדי למנוע צבעוניות יתר בחלל, ישנה צבעוניות מספיקה דרך האבזור הקיים. כך נמנעת חשיפה של הילדים לעודף גירויים חזותיים.

בחלק מהארונות הם דו צדדיים ומשרתים שני חדרים, כדי לחסוך בקניית ציוד כפול. היות ונוצרת בעייה אקוסטית מסויימת, הוקפד ליצור סגירה שקטה כדי שטריקות סגירת הארונות לא ישמעו ולא יפחידו את התינוקות והפעוטות.

בכל חדרי הטיפול הותקנו כיורים בגובה הילדים, על מנת לאפשר השתתפות ועצמאות.

 

 

 

למרות מיקום שירותי הנכים בסמוך, הוכנו שירותי נכים בתוך המכון עצמו, וזאת כדי לאפשר שימוש של ילד במהלך טיפול (כדי לא לבזבז זמן טיפול), ובעיקר כדי לאפשר לילדים המוגבלים תרגול עצמאות בשירותים, בהנחייתו של צוות המכון.

במכון הוכן קיר בצבעי כללית עליו מילים בהן משתמש הצוות המטפל במהלך מתן הטיפולים.

התוצאה היא שהמכון להתפתחות הילד של כללית בנהרייה, עוצב כך שהוא מעניק נוחות מירבית למטופלים, הוריהם ולצוות המטפל, תוך דגש על הפחתת עומסים ויזואלים ויצירת אוירה מרגיעה ובלתי מאיימת עבור הילד המטופל ומשפחתו.

 

 

צילום: דוד חורש,  דוברות כללית  





 הדפסת כתבה     שליחה לחבר     הוספת תגובה
תגובות הכתבה הצגת כל התגובות ברצף
אין תגובות לכתבה